RUNSAASTI TURVALLISUUSVARUSTEITA

Rextonissa on runsaasti uusimpia turvallisuusvarusteita, jotka auttavat välttämään onnettomuudet ja minimoimaan vahingot. Uusimmat turvallisuusvarusteet tekevät ajamisesta myös entistä vaivattomampaa.

TÖRMÄYKSENESTOAVUSTIN

Törmäyksenestoavustimen kamerasensorit tarkkailevat ympäristöä mahdollisen törmäyksen varalta. Järjestelmä jarruttaa automaattisesti pyrkien välttämään törmäyksen tai ainakin vähentämään törmäyksestä aiheutuvia vahinkoja. Järjestelmä toimii auton liikkuessa 8-60 km/h nopeudella.

AKTIIVINEN KAISTAVAHTI

Järjestelmä hyödyntää kamerasensoria tunnistaakseen auton ajautumisen ajokaistan ulkopuolelle. Tarvittaessa järjestelmä kääntää itse ohjauspyörää päästäkseen takaisin omalle kaistalle.

KAUKOVALOAVUSTIN

Ajoneuvon kaukovalot vaihtuvat automaattisesti lähivaloille, kun järjestelmä havaitsee vastaantulevan ajoneuvon tai katuvalot. Järjestelmä toimii auton nopeuden ollessa yli 35 km/h.

EDESSÄ OLEVAN AUTON LIIKKEELLELÄHTÖHUOMAUTUS

Auton ollessa paikallaan, järjestelmä huomauttaa äänimerkillä ja merkillä monitoiminäytössä edessä olevan auton lähtiessä liikkeelle.

TURVAVÄLIHUOMAUTUS

Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti ajonopeutta ja etäisyyttä edessä ajavaan autoon, ja huomauttaa äänimerkillä tarvittaessa liian lyhyestä turvavälistä.

KULJETTAJAN VIREYSTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ

Järjestelmä hyödyntää samoja sensoreita kuin kaistavahti havainnoidakseen ajoneuvon asentoa ja tahatonta ajelehtimista esim. kuljettajan väsymystilan vuoksi. Onnettomuustilanteiden ehkäisemiseksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja ilmoituksella auton monitoiminäytöllä, jotta kuljettaja pitäisi tauon.

LIIKENNEMERKKIEN TUNNISTUSJÄRJESTELMÄ

Järjestelmä tarkkailee edessä olevia liikennemerkkejä. Voimassa olevat nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näytetään kuljettajalle ajotietokoneen näytöllä.