TURVALLISUUS

Monipuolista turvallisuutta

SsangYong Korandon turvallisuus ei ole vain valmistajan väittämä, vaan Euro NCAP testasi uutuuden ja se sai täydet viisi tähteä. Tämä oli ensimmäinen kerta SsangYongille ja Korandoa kiitettiin ennen kaikkea sen monipuolisesta kuljettajaa avustavasta varustelusta.

Törmäystestissä kori todettiin erittäin vahvaksi ja se antaa hyvän suojan matkustajille. Korandon korissa peräti 74 prosenttia on eriasteisia suurlujuusteräksiä. Jäykkä kori parantaa turvallisuuden lisäksi myös ajettavuutta ja mukavuutta.

 

Korandon huippunykyaikaiset DEEP CONTROL –turvallisuusvarusteet nostavat Korandon turvallisuuden huipputasolle. Ajatpa sitten kaupungissa tai pitkää matkaa maantiellä, niin DEEP CONTROL -turvallisuusvarusteet tuovat mielenrauhaa ajamiseen.

Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella

Törmäyksenestoavustimen sensorit tarkkailevat liikenneympäristöä. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa mahdollisesta törmäysriskistä ja tarpeen mukaan jarruttaa automaattisesti pyrkien välttämään törmäyksen tai ainakin vähentämään törmäyksestä aiheutuvia vahinkoja.

Edessä olevan auton liikkeellelähtöhuomautus

Auton ollessa paikallaan, järjestelmä huomauttaa äänimerkillä ja merkillä monitoiminäytössä edessä olevan auton lähtiessä liikkeelle.

Turvavälihuomautus

Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti ajonopeutta ja etäisyyttä edessä ajavaan autoon, ja huomauttaa äänimerkillä tarvittaessa liian lyhyestä turvavälistä.

Aktiivinen kaistavahti

Järjestelmä hyödyntää kamerasensoria tunnistaakseen auton ajautumisen ajokaistan ulkopuolelle. Tarvittaessa järjestelmä kääntää itse ohjauspyörää päästäkseen takaisin omalle kaistalle.

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Järjestelmä tarkkailee edessä olevia liikennemerkkejä. Voimassa olevat nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näytetään kuljettajalle ajotietokoneen näytöllä.

Kaukovaloavustin

Järjestelmä vaihtaa automaattisesti kaukovalojen ja lähivalojen välillä tilanteen mukaan, kun järjestelmä havaitsee edessä ajavan tai vastaan tulevan ajoneuvon.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä

Järjestelmä hyödyntää samoja sensoreita kuin kaistavahti havainnoidakseen ajoneuvon asentoa ja tahatonta ajelehtimista esim. kuljettajan väsymystilan vuoksi. Onnettomuustilanteiden ehkäisemiseksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja ilmoituksella auton monitoiminäytöllä, jotta kuljettaja pitäisi tauon.

Sadetunnistin

Järjestelmä havainnoi tihkusateen ja laittaa tuulilasinpyyhkijät päälle automaattisesti.

Pysäköintitutkat edessä ja takana (Quartz)

Pysäköintitutkat helpottavat auton pysäköintiä ahtaissa paikoissa

Turvallinen korirakenne

Korandon koriin käytetystä teräksestä 74 % on suurlujuusterästä.

Mäkilähtöavustin

Mäkilähtöavustin helpottaa mäkilähtöjä estämällä auton valumisen taaksepäin, kun kuljettaja siirtää jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle.

Alamäkihidastin

Alamäkihidastin pitää jyrkässä alamäessä nopeuden hallinnassa käyttämällä jarruja automaattisesti. Näin kuljettaja voi keskittyä ohjaamiseen.

Kuusi turvatyynyä

1 kuljettajan etuturvatyyny
2 etumatkustajan etuturvatyyny
3–4 kuljettajan ja etumatkustajan sivuturvatyynyt
5–6 sivuturvaverhot

LISÄVARUSTEENA SAATAVILLA

Älykäs mukautuva vakionopeudensäädin

Kun tie on edessä tyhjä, se toimii kuten tavallinen vakionopeudensäädin. Kun edessä omalla kaistalla on hitaampi auto, järjestelmä hiljentää automaattisesti edellä ajavan nopeuteen pitäen valitun turvavälin. Hidasteen poistuttua edestä järjestelmä alkaa kiihdyttää aiemmin asetettuun nopeuteen.

Järjestelmä osaa myös pysyä keskellä kaistaa.

Poistumisavustin

Auton ollessa pysähtyneenä varoittaa ovea avattaessa takaa tulevasta liikenteestä.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Peruutettaessa pois pysäköintiruudusta, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee sivuilta lähestyvät autot ja antaa varoituksen. Automaattivaihteisella autolla järjestelmä jarruttaa automaattisesti välttääkseen kolarin.

Kaistanvaihtoavustin

Kaistanvaihtoavustin auttaa vaihtamaan kaistaa turvallisemmin. Sen tutka-anturit havaitsevat takaa lähestyvät ajoneuvot. Jos järjestelmä havaitsee ajoneuvon lähestyvän takaa, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy oranssi varoitusvalo. Jos kuljettaja laittaa sivuvilkun päälle, varoitusvalon lisäksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä.

Katvealueen valvontajärjestelmä

Sen tutka-anturit tarkistavat katvealueet auton molemmilla puolilla. Jos järjestelmä havaitsee ajoneuvon katvealueella, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy oranssi varoitusvalo. Jos kuljettaja laittaa sivuvilkun päälle, varoitusvalon lisäksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä.